• Kind hond cursus

  EUR 75.00  De kind-hond cursus is een cursus waarin de kinderen spelenderwijs wordt bijgebracht hoe ze het beste met hun hond om kunnen gaan. Door middel van een theorieboek en een praktijkboek zijn de kinderen niet alleen tijdens de cursus bezig met hun hond, maar ook thuis. De spelletjes die de kinderen met hun honden kunnen doen, kunnen van essentieel belang zijn voor de betrokkenheid van het kind bij de hond. Tevens wordt er ook aandacht besteed aan de verzorging van de hond.

  4 praktijklessen, lessen van 45 minuten

  (Elk extra kind zonder hond € 15,-)

  Prijs: EUR 75.00

 • Opfris-cursus

  EUR 75.00


  Deze cursus wordt veelal vlak voor de vakanties ingezet om nog even de puntjes op de i te zetten betreft de gehoorzaamheid van de hond. Tevens worden er wat handige tips uitgereikt om toch nuttig bezig te kunnen zijn met uw hond. Denk hierbij aan zoekspelletjes, denkspelletjes ect.

  praktijklessen, lessen van 45 minuten

  Prijs: EUR 75.00

 • Mantrailen

  EUR 225.00  Mantrailing betekent het geurspoor van de mens volgen. Mensen laten een geurspoor achter op het pad dat ze belopen door middel van diverse geuren zoals bijvoorbeeld huidschilfers, parfum en lichaamsgeur. Elk mens heeft zo zijn eigen geurcocktail die een hond kan onderscheiden. Door verschillende factoren kan het het geurbeeld worden beïnvloed. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de wind, het verkeer maar ook door andere mensen en/of dieren. De uitdaging is juist om samen met uw hond het juiste spoor te vinden naar de juiste persoon.

  Bij mantrailen is het heel belangrijk dat geleider en hond samen een team vormen. De geleider zal starten en de hond opdracht geven om het spoor te gaan volgen. Daarna dient de geleider zich te vertrouwen op de hond. Zodra de hond de persoon gevonden heeft zal de hond beloond worden.

  8 praktijklessen van 1,5 uur

  Prijs: EUR 225.00

 • Detectie cursus

  EUR 150.00  Als je lekker actief bezig wilt zijn met jouw trouwe viervoeter, dan is detectie speuren voor honden een leerzame en leuke bezigheid.

  Tijdens deze cursus leer je alles over het detecteren van geuren, hoe je dit natuurlijke gedrag van de hond kunt stimuleren en hoe jouw hond zijn focus kan behouden als de omgeving of de mate van afleiding veranderd.

  Natuurlijk kun je detectie speuren voor honden ook thuis trainen.

  6 praktijklessen van 45 minuten

  Prijs: EUR 150.00